zaterdag 14 juli 2012

Licht in het donker


 De vakantie is bijna overal begonnen. Kinderen hoeven lekker niet naar school. Kunnen fijn de hele dag buiten spelen, gaan op vakantie of mee op kamp.
Tijdens al die buitenactiviteiten willen kinderen graag een zaklamp mee. Altijd handig als je ‘s avonds wilt lezen in de tent of als je meedoet aan een dropping of speurtocht.
Onder de naam “terrakids” heeft Haba een serie producten ontwikkeld die heel functioneel zijn voor jonge onderzoekers. In deze serie zitten 2 verschillende lampen waar je geen batterijen voor nodig hebt: de kampeerlamp en de flash light
De kampeerlamp is heel veilig voor kinderen. Door aan de hendel te draaien wek je stroom op waarmee de ledlampjes gaan branden. Dus je hebt geen batterijen nodig en altijd licht bij je. Als de lamp uitgaat: slinger een paar keer en je kan alles weer zien in het donker. Er zit een signaalfluitje bij en een kompas. Ook handig om bij je te hebben!
 

De flash light ( de schudlantaarn) is ook heel bijzonder: 1 minuut schudden met de lamp levert 15 minuten fel licht op. Hij heeft 3 standen: aan, uit of knipperen. Je kan ook een rood of groen kleurenfilter gebruiken.  Ideaal om mee te seinen.  Waterdicht tot 2 meter diepte.

Bent u geïnteresseerd? Kijk dan op de website: De Krokodil
 

zaterdag 7 juli 2012

Goed vies!


Onder deze titel stond het afgelopen weekend in het Volkskrant Magazine een reportage over het nieuwe vies worden. Een artikel waar ik me goed in kan vinden.

Lekker spelen in de natuurspeeltuin is een nieuwe trend. Er komen er steeds meer bij. Geen georganiseerde speelplaatsen met wipkippen maar een speeltuin met modderplassen, beekjes met keien en stokken. Een plek om vrij te spelen met natuurlijke elementen: moddertaartjes bakken, stenen ketsen over het water, in bomen klimmen, hutten bouwen etc. Lekker vies worden hoort daar bij. Kinderen worden daar blij van. Ze kunnen hun fantasie uitleven en helemaal opgaan in hun spel.

Ouders en instanties moeten erg wennen aan deze natuurlijke manier van spelen. Zij zien overal gevaren en waarschuwen kinderen daarvoor. Maar als kinderen hele dagen buiten in de natuur spelen, raken ze spelenderwijs vertrouwd met de bijbehorende risico’s en ontwikkelen ze veel zelfvertrouwen.

Dus: oude kleren aan en gaan!

 Kijk eens op onze website voor schepjes, vormpjes, harkjes en ballen.www.krokodil.eu/haarlem