zaterdag 8 december 2012

SmartMax: uitdagend constructiespeelgoed voor kinderen van alle leeftijden.



De eerste basissets zijn al erg leuk voor kinderen vanaf 12 maanden. De magnetische staven zijn groot, veilig en goed te hanteren voor de kleintjes. Al spelend ontdekken zij wat magnetisme is. Staven met warme kleuren kunnen verbonden worden met staven van koude kleuren. De bollen worden aangetrokken door alle staven.
 
Kleuters maken simpele 2D en 3D constructies.
 
Kinderen van 6 jaar oud bouwen al complexe constructies en ontwerpen fantasiefiguren.
Bij de sets zit een boekje dat informeert over de basisprincipes van magnetisme en begeleidt bij het bouwen van makkelijke en moeilijke constructies. Bovendien staan er leuke voorbeelden in om inspiratie op te doen.
Naast de basissets zijn er kleine en grote uitbreidingssets te koop. Er zijn verschillende sets te koop waarmee je voertuigen kan maken. Je klikt de onderdelen (wielen, laadbakken, cabines) op de magnetische staven vast. Zo ontstaan raceauto’s, vliegtuigen, treinen en vrachtwagens. Onderdelen zijn weer te combineren met bestaande SmartMax sets.
 
Kortom: eindeloos veel mogelijkheden. Stimuleert het creatief denken.

Te verkrijgen bij http://www.krokodil.be/ 

zaterdag 15 september 2012

spelen met letters




De vakantie is voorbij. Kinderen zijn weer naar school. Voor de kinderen een spannende tijd: naast wie zit ik, wie is mijn juf of mees, wat voor nieuwe dingen gaan we leren?

Voor de kinderen die naar groep 3 gaan is het bijzonder spannend: zij gaan leren lezen en schrijven! Uit ervaring weet ik dat ze daar super gemotiveerd voor zijn. Er gaat een hele nieuwe wereld open!
Vol spanning lezen ze de eerste woordjes. Woordjes bestaan uit letters. Bij iedere letter hoort een klank. Als je verschillende letters naast elkaar zet, de bijbehorende klanken achter elkaar uitspreekt, hoor je een woord. Die ontdekking zorgt voor de motivatie bij het leren lezen.

De eerste woordjes zijn meestal maan roos vis. Als je bij maan de letter “m” verwisselt met de letter n en de “r” van roos vervangt met de letter "n", ontstaat er een nieuw woord: raam. Deze ontdekking zorgt ervoor dat kinderen het zo spannend vinden en zelf op zoek gaan naar nieuwe woorden. Veel hilariteit als ze de letters “i”, “s” en “p” geleerd hebben en ontdekken welk woord ze dan kunnen maken.

Heel leuk en educatief speelgoed in deze fase is een serie letterstempels. De stempels moeten wel kleine drukletters hebben omdat kinderen deze herkennen uit de boekjes in de klas. Pas in een latere fase leren de kinderen hoofdletters lezen en schrijven. Het is ook belangrijk dat de kinderen de stempels goed vast kunnen houden, zodat hun handen niet helemaal onder de inkt komen te zitten.

Laat kinderen zelf experimenteren met de verschillende letters en geniet van hun werk. Het is (nu nog) niet erg als ze de woorden schrijven zoals ze klinken. Een mooi versierde brief van je kind met daarop gestempeld “ik fint ju lief” is toch geweldig?

Leuke stempels kopen? De krokodil verkoopt ze!







zaterdag 14 juli 2012

Licht in het donker


 De vakantie is bijna overal begonnen. Kinderen hoeven lekker niet naar school. Kunnen fijn de hele dag buiten spelen, gaan op vakantie of mee op kamp.
Tijdens al die buitenactiviteiten willen kinderen graag een zaklamp mee. Altijd handig als je ‘s avonds wilt lezen in de tent of als je meedoet aan een dropping of speurtocht.
Onder de naam “terrakids” heeft Haba een serie producten ontwikkeld die heel functioneel zijn voor jonge onderzoekers. In deze serie zitten 2 verschillende lampen waar je geen batterijen voor nodig hebt: de kampeerlamp en de flash light
De kampeerlamp is heel veilig voor kinderen. Door aan de hendel te draaien wek je stroom op waarmee de ledlampjes gaan branden. Dus je hebt geen batterijen nodig en altijd licht bij je. Als de lamp uitgaat: slinger een paar keer en je kan alles weer zien in het donker. Er zit een signaalfluitje bij en een kompas. Ook handig om bij je te hebben!
 

De flash light ( de schudlantaarn) is ook heel bijzonder: 1 minuut schudden met de lamp levert 15 minuten fel licht op. Hij heeft 3 standen: aan, uit of knipperen. Je kan ook een rood of groen kleurenfilter gebruiken.  Ideaal om mee te seinen.  Waterdicht tot 2 meter diepte.

Bent u geïnteresseerd? Kijk dan op de website: De Krokodil
 

zaterdag 7 juli 2012

Goed vies!


Onder deze titel stond het afgelopen weekend in het Volkskrant Magazine een reportage over het nieuwe vies worden. Een artikel waar ik me goed in kan vinden.

Lekker spelen in de natuurspeeltuin is een nieuwe trend. Er komen er steeds meer bij. Geen georganiseerde speelplaatsen met wipkippen maar een speeltuin met modderplassen, beekjes met keien en stokken. Een plek om vrij te spelen met natuurlijke elementen: moddertaartjes bakken, stenen ketsen over het water, in bomen klimmen, hutten bouwen etc. Lekker vies worden hoort daar bij. Kinderen worden daar blij van. Ze kunnen hun fantasie uitleven en helemaal opgaan in hun spel.

Ouders en instanties moeten erg wennen aan deze natuurlijke manier van spelen. Zij zien overal gevaren en waarschuwen kinderen daarvoor. Maar als kinderen hele dagen buiten in de natuur spelen, raken ze spelenderwijs vertrouwd met de bijbehorende risico’s en ontwikkelen ze veel zelfvertrouwen.

Dus: oude kleren aan en gaan!

 Kijk eens op onze website voor schepjes, vormpjes, harkjes en ballen.www.krokodil.eu/haarlem

zaterdag 30 juni 2012

Bilibo???







Ieder kind verzint zijn/haar eigen spel met dit leuke speelgoed. Er zijn honderden manieren om met de Bilibo te spelen. Kinderen kunnen hun fantasie naar hartelust botvieren. Dat vind ik er zo leuk aan.

zaterdag 16 juni 2012

Reizen met plezier!


Deze keer ga ik een aantal tips geven om het reizen met kinderen aantrekkelijk te maken. 
De suggesties zijn voor in de auto. Je kunt ze zelf aanpassen aan trein- of vliegreizen.
Zorg dat ieder kind een comfortabel, eigen plekje heeft. 
De lievelingsknuffel moet natuurlijk mee en binnen handbereik zijn.
Neem een MP3-speler mee met favoriete muziek en voorleesverhaaltjes.
Vul een klein koffertje, rugzakje of tas met kleine, goed ingepakte cadeautjes. Dit kan van alles zijn: puzzeltje, boekje, potlood, stickers, schetsboekje, doosje rozijntjes. 
Kinderen moeten er wel direct iets mee kunnen doen in de auto.
Deze spulletjes kun je het hele jaar door verzamelen. Kijk goed rond  in de betere speelgoedwinkels. 
In kleine bakjes e.d. kom je vaak aparte speeltjes tegen. Het hoeft niet duur te zijn, wel aantrekkelijk voor jouw kind.
Spreek met de kinderen af wanneer ze een pakje uit het verrassingskoffertje krijgen. Bijvoorbeeld na iedere 100 km, om het uur, bij een bepaalde plaats. 
Je kunt er ook een spelletje van maken door de kinderen opdrachten te geven. Als je 5 verschillende kentekenplaten gezien hebt, 10 caravans geteld hebt, mag je een cadeautje uitpakken.
Het is leuk om onderweg samen spelletjes te spelen waar je geen materiaal bij nodig hebt: ik zie, ik zie wat jij niet ziet, ik ga op reis en neem mee…, geen ja geen nee, woordenslang maken: woorden bedenken die beginnen met de laatste letter van het voorgaande woord.

Speelgoed dat speciaal geschikt is voor in de auto:
 
- Uitwasbare stiften of raamkrijtjes om op de zijruiten van de auto
   te tekenen. Vanaf 4 jaar
- Autoplakkers om de autoramen mee te versieren. Vanaf 3 jaar.
- Spelletje: tongbrekers. Hilarische pret met lekker bekkende
  struikel- en stuiterzinnen. Vanaf 5 jaar
- Het vakantielandenspel: spelenderwijs leer je van alles over je 
  favoriete vakantieland: Nederland, Italië, Spanje, België en 
  Frankrijk. Vanaf 10 jaar.
- Larsen puzzels. Leer de omgeving kennen. Kaart van Nederland, 
  Europa of de Wereld. Met leuke details. Inlegpuzzel: ideaal op 
  reis. Vanaf 6 jaar.
- Kaleidoscoop of vliegenoog om spannende dingen te zien. Vanaf 3
   jaar.
- Taalkwartet: spelenderwijs woordjes en zinnetjes leren in een  
   vreemde taal. Over allerlei onderwerpen: eten, drinken, vakantie, 
   sport, vervoer. Hoe vaker je het speelt, hoe leuker het wordt. 
   Italiaans, Frans, Duits, Spaans en Engels. Vanaf 10 jaar.
- Rijgfiguren, kraalfiguren, elastische dieren, punnikklosjes om 
   lekker te friemelen. Vanaf 3 jaar.
 
Goede reis!



Ziet u iets leuks in de bovenstaande lijst, kijk dan op onze website www.krokodil.eu/haarlem.















zaterdag 2 juni 2012

Kubb: spannend buitenspel

De hele familie kan veel plezier beleven aan dit populaire spel. Kubb is geweldig om mee te nemen op vakantie. Een spel voor jong en oud. Je speelt het buiten, op de camping, op het gras of op het strand. Kubb betekent houten blok. De 10 kleine kubbs zijn de ridders en de grote is de koning.
De kubbs staan in het speelveld en moeten met stokken omver geworpen worden.
                                    
Twee teams strijden tegen elkaar. Het team dat als eerste alle ridders van de tegenstander omgooit, mag een poging doen de koning omver te werpen. Als dat lukt, heeft het team de wedstrijd gewonnen.
Het is een geweldig spel waar veel plezier aan valt te beleven. Je moet goed kunnen mikken. Ook moet je goed met je team samenwerken om de juiste strategie te bepalen. Je kunt meedoen aan toernooien of zelf een toernooi organiseren.
Bij het spel hoort een boekje met de spelregels. Als je het spel in het begin wat moeilijk vindt, kun je de spelregels aanpassen of het veld iets kleiner maken. Geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.
Je kunt het Kubb-spel kopen op onze webshop www.krokodil.eu/haarlem




zaterdag 26 mei 2012

Lekker knoeien met de moddertrechter



Het ziet er naar uit dat het de komende dagen prima weer is om buiten te spelen.
Een van de leukste bezigheden voor kinderen is lekker knoeien met water en zand. Juist ja! Dat is het recept voor modder en daar worden ze vies van! Kinderen vinden dat niet erg.

Zij maken de mooiste kastelen en bakken de lekkerste zandtaarten. Als er rommel in de buurt ligt worden het zelfs mooi opgemaakte taartjes. Of je het leuk vindt of niet: zij zullen je vragen te proeven. Laat ze lekker hun gang gaan.
Haba heeft in zijn collectie buitenspeelgoed een heel mooi, stevig hulpmiddel: een trechter. Zand en water erin en lekker bouwen met modder.

Je kunt hem kopen voor € 7,50 bij onze webshop www.krokodil.eu/haarlem

zaterdag 19 mei 2012

Skwish:een fantastisch kraamkado!


De skwish van Manhattan Toys is een mooi ontwerp van houten kralen, staven en soepel elastiek.
Baby's van 0-12 maanden vermaken zich prima met dit speelgoed.
Hij is licht van gewicht.Ideaal om het grijpen te oefenen en reuze
interessant om ermee te bewegen.Er valt veel te ontdekken: 
heen en weer schuivende kralen die een mooi zacht geluidje maken.
Veilig om in de mond te stoppen.Als je hem in elkaar knijpt komt
hij altijd weer terug in zijn oorspronkelijke vorm. Kortom: de baby
heeft een jaar lang plezier aan deze rammelaar.

Wil je hem kopen voor je baby?
Ga dan naar onze webshop www.krokodil.eu/haarlem